Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Aby se při rýmě v noci dobře dýchalo

Jak na zahleněný a dráždivý kašel?

Odpovědi na otázku

Na dráždivý kašel jsou všelijaká přírodní léčiva, bylinné čaje, sirupy, doplňky stravy.
Otrivin Rhinostop - pozor nesmí užívat děti do 18 let
zdravím všetkych ktorý bojujú s neutíchajúcim a dráždivým kašľom. osvedčený recept: dve, až tri polievkové lyžice tvarohu zmiešať s jednou polievkovou lyžicou kyslej smotany, pridať 1 kávovú lyžicu nadrobno nasekanej cibule.Zarobíme asi 2 hod. pred aplikáciou na hruď v oblasti priedušiek. Zmes musí byť izbovej teploty(nezohrievať, aby tvaroh nestvrdol!). Zarobený tvaroh dáme na bavlnenú vreckovku, priložíme na hruď a na to dáme potravinovú fóliu.Obviažeme elastickým obväzom tak, aby sa to v noci nezošuchlo.Na hrudi by to malo byť minimálne 3 hodiny.Mozte nechat aj celu noc tento recept .Nikdy nesklamal.
my používáme Sinupret kapky a do nosu Physiomer - mořskou vodu
vlhčí vzduch, nosní kapky nebo na chvíli kousek cibule do nosu, pozor na podráždění sliznice
používám nosní kapky
Kolem postýlky navešet mokre prosteradlo,aby se vzduch zvlhcil,pred spanim odsat a střiknout kapicky,nasivin,otrivnin... Když hadr vyschne postup zopakovat.Lepsi je chlanejši vzduch,tak pred spanim vyvetrat a vypnout topení
Nejlepší je vlhký vzduch.
Jsem taky pro vlhčení vzduchu a spát na břiše, tak se vám nos neucpe a celkem dobře se dýchá ...
Používám nakrájenou cibuli a posypanou šťávou, přes noc vyluhovat a před sen používat po lžičkách, 3-4 denně. Dceři to také pomohlo.
silně namazat prsa sádlem azakrýt..vyvýšený polštář a chlad v místnosti
Nejlepší zkušenosti mám inhalovat Vincentku.
nebo se mužete zkusit tzv "napařit" do umyvadla dáte horkou vodu např. z rychlovrné konvice a nasypete sůl, sednete si k umyvadlu a budete inhalovat horkou páru (hlavu nad umyvadlem zakryjete ručníkem)
Na to jsou rady krátké.Jedině smrkat a smrkat. Polknout rozpuštěné máslo.Obalí to hlasivky a tolik to nedráždí.
Smrkat, smrkat, smrkat dobré jsou kapky Vincentka a mít v bytě odpařovač kvoli vlhkosti.
pokapat cibuli cukrem a brát 1 lžičku 3 krát denně,,je to i zdravé
Chce to smrkat, v žádném případě neposmrkujte a snažte se vždy vysmrkat co to jde. Kapky do nosu, třeba OLYNTH a včas začít mastit pod nosem, abyste jej neměli odřený! Hleny musí pryč. Ale věřte mi, trpím na rýmy od malička a mám rýmu cca 4 měsíce v roce :( takže vím o čem mluvím!
Já si vařím čaje. Podbělový, slézový. Můžu doporučit, poháhají. Jinak velice dobrý a účinný je Helelix. Také se může pít i kloktat teplá Vincentka. Vše se dostane v lékárně
Z osobni zkusenosti pomaha zvlhceny vzduch. Do odparovacu pridavame vzdy i kousek eukalyptu.
Namočit utěrku, pokapat ji éterickým olejem eukalyptu a dát na topení ;)
Ještě před spaním si stříknout do nosu sprej, a pak dát do zásuvky Olinth (k zakoupení v lékárnách a nestojí příliš mnoho).
Na kašel je dobrá cibule s cukrem.Prostě nakrájíte cibuli,zasypete cekrem,necháte působit,pak tu šťávu pijete po lžíčkách,ráno a večer.Pak jsou vhodné nosní kapky při rýmě a na ústřední topení mokré hadry,aby se zvlhčil vzduch.
pomáhá Mucobene, jsou to sáčky, které se každé ráno dává do hrníčku s teplou převařenou vodou, musí se pořádně rozmíchat, Koupí se volně v lékárně
olynth sprej do nosu a do zasuvky, voni nadherne mentolove, ale nema byt zapnuty celou noc....tak cca 3 hodky jinak je moc silny potom a stipe to, k tomu mokre rucniky na topeni a spi se jedna basen :)
Horké mléko s medem, se lžičkou másla a vylis. česnekem
Horké mléko s medem, se lžičkou másla a vylis. česnekem
hodně zvlhčit vzduch a dnes už se prodává v lékárně Olynth do zásuvky (elektrick), působí na nosní sliznici a na odhlenění lžičku majoránky přelít horkou vodou, 5 minut louhovat a pak vypít
Dát na noc na topení hrnec s vodou a do ní větrové kapky....vzduch se tím zvlhčí a nedráždí to krk.