Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Ucpané dutiny.

Když mám rýmu, je to pro mě těžká nemoc. Bolí mě šíleně hlava. Potřebuji suché teplo. Nahřívám si látkové pytlíčky s rýži a přikládám na čelo a dutiny.

Odpovědi na otázku

vyvětrat
kup si lampu infracervene svetlo vola sa to horske svetlo pomáha pri nádchce.
my máme hřejivého plyšáka který se nahřeje v mikrovlnce a 2 hodině hřeje
v místnosti před spaním větrat a inhalovat
Smrkejte a kapejte si nosní kapky. Jakmile se dostaví intenzivní bolest hlavy, zvýšená teplota, případně se najednou zastaví smrkání a zvyšuje se tlak v obličeji a čele, je nejvyšší čas navštívit lékaře.
dobré jsou inhalace, třeba heřmánku, do velkého hrnce uvařit trochu heřmánkového čaje a pak na hlavu velký fróté ručník a sklonit se nad hrncem, dutiny se uvolní a nahřejí
Návštěva orl.
Inhalovat teplou vincentku (moje babička inhalovala obyčejný solný roztok), zvýšit vlhkost vzduchu v pokoji
Kupte si solux a nahřívejte dutiny.Určitě to pomůže.
inhalovat horkou vincentku
Když při rýmě bolí hlava, většinou jsou ucpané dutiny, chce to hlavně teplo a zas teplo, naklonit se s ručníkem na hlavě nad hrncem horké vody, rýma se spustí rychleji. Lepší se tomu vyhnout, třeba nosit alespoň nějakou čelenku. Kamarádka začíná nosit čelenku, jak na podzim začínají dout větry...:-)
zkuste to kombinovat s nosmími kapkami např. olint nebo zkuste bioparox (ten se používá i do krku)
Takovou rýmu jsem měla, a nakonec mi pomohlo jen suché teplo a vydržet to . Ne na každu rýmu a pro každého je dobrý napařovani . Pak vykapat noc kapkami tím dochází ke zmenšení otoku sliznic, uvolnění průchodnosti nosu a zlepšeni dýcháni .
Co tedy dělat, abyste co nejrychleji ulevili svému nosu a třeštící hlavě? Prohlédněte svou domácí lékárničku, zda v ní nenajdete běžné nosní kapky. Nebo se pro ně vydejte do nejbližší lékárny. Kapejte si na obě strany nosu v záklonu hlavy vleže na zádech několikrát denně. Tím dochází ke zmenšení otoku sliznic, uvolnění průchodnosti nosu. Můžete tak hnisavou rýmu vysmrkat. Uvolní se i ústí vedlejších nosních dutin a zmenší se tak přetlak uvnitř a tím i bolest.
lokty ponořit do horké vody a inhalovat horkou vincentku
zkuste ponořit předloktí do horké vody, inhalovat slanou vodu a pokud se neuleví, vyhledejte lékaře
Okamžitě zajít na ORL, právě si tím taky procházím, byla jsem na ozařování a mám antibiotika.
Také jsem tuto rýmu měla, a nakonec mi pomohlo inhalování.
Vezmete si tyčinky do uší,pořádně pokapete nosními kapkami nebo postříkáte nosním sprejem,a opatrně zasunute CO NEJHLOUBĚJI do nosu. Tyčinky jdou skutečně zandat dost hluboko,kouká z nich nějaký 1-2 cm,nebolí to,pouze to asi díky kapkám lehce šimrá.Toto se praktikuje 3x denně po dobu 15 minut /obě dírky současně/. Takhle se kapky dostanou i do postranních dutin a uvolní je. Velmi dobré je zkombinovat tyčinky+horká vana,zaručuji,že Vám pak nudle potečou jedna radost :-)
Právě jsem do babských rad vložila spoustu typů na rýmu, takže až se tu objeví, můžete něco zkusit ;)
Podle mně by to při každé rýmě dělat nemělo.Zkuste kapky v lékárně,oni poradí.Jinak bych zašla raději na ORL,kde zjistí,zda nemáte polypy či křivou nosní přepážku nebo zánět.Trpěla jsem tím taky a nakonec jsem podstoupila operaci nosních dutin.Možná by to chtělo jen punkci.Nejlepší odborník je ORL lékař.